3D előadások-eredeti

 Láthatatlan Magyarország 

Látványos, 3D ismeretterjesztő előadások
hazánk védett felszín alatti világáról

Hazánk több mint 4000 barlangja közül mindössze néhány az, amely mindenki számára látogatható. Azonban még ezekben a barlangokban is a legszebb, legértékesebb részek védelmük érdekében el vannak zárva a nagyközönség elől. A legtöbb barlangunk fizikailag is alkalmatlan a bemutatásra, hiszen sokszor szűk, vizes járatok, vagy akár több száz méteres mélység vezet a legszebb részekhez. Képeinken speciális világítástechnika segítségével tesszük láthatóvá az örök sötétség birodalmát.

Utazó előadásaink megrendelésével egyénileg egyeztetett időpontra, profi technikával működő, látványos 3D mozit viszünk házhoz az ország bármely pontjára. Bemutatóinkat az iskolástól a felnőtt korosztályig ajánljuk, oktatási intézmények, művelődési házak, rendezvények számára. Előadásaink témáját a helyszín, a célközönség korosztálya és egyéb egyedi igények figyelembe vételével tudjuk alakítani.

3D utazó előadásaink témáiból


Világörökség a föld alatt

Hazánk egyetlen természeti világöröksége az Aggteleki- és Szlovák-karszt felszín alatti világa, amely a barlangok sokfélesége, komplexitása, gazdag felszín alatti élővilága, valamint kis területen koncentráltan való megjelenése miatt érdemelte ki a megtisztelő címet.

Budapest, a barlangok fővárosa
Fővárosunk a felszín alatt is gyönyörű! A Budai-termálkarszt több mint 40 km összhosszúságú járataival, köztük hazánk leghosszabb barlangjával, az egyetlen olyan főváros a világban, ahol kiterjedt barlangrendszerek húzódnak a mélyben.
A Bakony-Balaton Geopark mélyén
A Bakony őslénytani és régészeti leletekben gazdag barlangjai, vagy Tapolca utcái alatt rejtőzködő zölden csillogó föld alatti tavak jelentősen hozzájárulnak a Geopark földtani értékeinek sokféleségéhez.
A Duna-Dráva Nemzeti Park barlangjai 
A Mecsek felszín alatti vizekben bővelkedő karsztja izgalmas patakos barlangokat, a Villányi-hegység működő bányái pedig páratlan szépségű kristálybarlangokat rejtenek.
Föld alatt a Föld körül
Külföldi tájakon barangolva a hatalmas méretek és távolságok sokszor az expedíciós barlangkutatás határait feszegetik. Külföldi barlangokat bemutató előadásunkat változó helyszínekről, a legfrissebb anyagainknak megfelelően alakítjuk.

Miért érdemes megnézni előadásainkat?


  • Mert olyan rejtett természeti értékeket mutatunk be Magyarországról, a Kárpát-medencéről, és a világ távoli tájairól, melyeknek létezését sokan elképzelni sem tudják.
  • Mert élményközpontú előadásainkon a néző részesként érezheti magát egy olyan világban, ahová egyébként nagyon kevés esélye van eljutni.
  • Mert profi technikával működő 3D mozit viszünk házhoz, melynek lenyűgöző látványelemeivel a mai kor elvárásainak megfelelő, és minden korosztálynak érdekes vizuális élményt nyújtunk.
  • Mert előadásaink tartalmas progamlehetőséget kínálnak rendhagyó tanórák, tematikus napok (pl. Föld Napja, Víz Világnapja stb.) megszervezéséhez.
  • Mert megmutatjuk, melyek azok felszín alatt rejtőző természeti értékek, melyek megóvásáért sokszor pont a felszínen tehetjük a legtöbbet.
  • Mert az izgalmas téma és a lenyűgöző látvány új nézőpontból mutatja be a természettudományok tanulásának fontosságát.

 

Előadásainkról szóló részletes tájékoztatót letöltheti itt:

Előadásaink megrendeléséről kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken.         Kapcsolat

Technikai igények:
Az előadásokhoz szükséges minden technikai felszerelést, – speciális 3D vetítővásznat, projektorokat, szemüvegeket – mi viszünk, a helyi technikai eszközöket nem tudjuk használni. Kis méretű mobil vetítővásznunk 40-60 fős közönség számára, nagy méretű vetítővásznunk akár 200-250 fős közönség számára is tökéletes látványt nyújt. Az előadás helyszínén csupán egy megfelelő méretű, teljesen elsötétíthető teremre van szükség.